Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

söndag 15 februari 2015

Från en ettåring till en annan ettåring. Conrad i Odensbacken opererades för
en VSD och en artär som låg fel.

När är man som förälder nojig eller överbeskyddande?

Eller är det bara så att man känner och vet att något är fel. För övrigt hur vet man vad i barnets situation som kan vara meningsbärande för sjukvårdspersonal om man själv inte har kunskapen. Blir man sedan mindre oroad eller upprörd för att någon säger att man är överbeskyddande? Vore det kanske inte bättre att man då fick ytterligare information om vad som är viktigt att titta efter. Samt ett erbjudande om samtalskontakt för att få ur sig sin ångest, om det nu skulle vara så att man har svårt att släppa oron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar