Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

onsdag 25 februari 2015

5 år fyller Axel från Karlskrona i maj, han föddes med HRHS.

En kommentar, givetvis med lite olika ordalydelse- men med samma andemening, som nog de allra flesta hjärtebarnsföräldrar har hört är följande:
"H*n kommer visserligen inte att bli en elitidrottare"

Vad säger den kommentaren egentligen om livet som ligger framför våra barn? Är den ett viktigt och relevant mått för deras kommande livskvalité?

Ska man sedan gå till ytterligheterna vad säger att våra barn inte kan bli elitidrottare? Idag finns det ju en stor uppsjö av olika sporter och allt handlar inte om fotboll eller innebandy. Det finns även handikappidrott för dem som omfattas av det. Men oavsett vilket, så kvarstår frågan på vilket sätt anger denna kommentar en riktning för barnets kommande liv?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar