Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

måndag 16 februari 2015

Vi får imorgon träffa 2,5-åriga Tilda från Vagnhärad. Tilda lever med dilaterad kardiomyopati och hennes berättelse imorgon inger hopp. Ibland kan det där hända som man bara vågat drömma om.

Den där drömmen som återkommer från det att man får reda på att barnet inte mår bra och behöver hjälp. Eller snarare man tror att den tillvaro man existerar i är mardrömmen och att när man vaknar så kommer allt att vara som det ska.

Det gäller att aldrig förlora hoppet, att våga tro, samtidigt som man behöver vara förankrad i verkligheten för att inte bli besviken eller chockas när någonting inte blir som det borde. Men det är kanske det som är livet. En fot i drömmen och den andra på marken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar