Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

söndag 1 februari 2015

Från Idivuoma beger vi oss imorgon 40 mil söderut till Sveriges östra kust och Luleå

I Luleå bor Theo som ännu inte fyllt ett år, men som trots sin ålder redan spenderat lång tid på sjukhus. Theo föddes med ASD, VSD, Coarctation i aortabågen, öppenstående ductus och en liten mitralisklaff.

För många är sjukhuset en obekant ny värld, många av oss har inte spenderat någon tid alls där, förutom kanske då vi föddes eller då våra barn föds.

Många oroar sig hur man ska orka se sitt lilla knyte full med slangar och infarter. Visst är det otäckt, men så småningom vänjer man sig, man ser bara sitt knyte och det blir även vardag i sjukhusets rutiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar