Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

onsdag 18 februari 2015

Från kust till kust men samma hjärtfel,  Linus 1,5 år från Lysekil föddes även
han med fallots.

Som hjärtebarnsförälder möts man ofta av tanken att bara barnet blivit opererat så måste det nu vara "friskt". Eller jaja en operation löser ju det problemet.

I viss mån är dessa påståenden sanna, för ja en operation kan lösa mycket och kirurgerna är mycket skickliga. Det som dock sällan framkommer är komplikationer, att ja hjärtfelet kanske lagades, men andra problem uppstod istället.

Vidare finns det forskning som indikerar att för många narkoser tidigt i livet kan ge upphov till neuropsykiatriska skador.

Men jag tror att många föräldrar ändå skulle vilja slippa höra dessa påståenden. Att lämna ifrån sig sitt barn för en operation, där man i många fall stänger av hjärtat helt, det kommer nog aldrig att kännas bra för någon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar