Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

söndag 8 februari 2015

Imorgon möter vi 10-åriga Albin från Åshammar. Han föddes med pulmonalis atresi och har idag ett så kallat enkammarhjärta.

I morgondagens inlägg kommer ni möta något som ni redan läst om i flera blogginlägg. Väntan och en osäkerhet. Preliminära tider anges av vården, inga tider är absoluta, operationer kan komma att tidigareläggas än vad prognosen angav, för andra kan operationen komma mycket senare. Det senare är inte alltid att föredra för det behöver inte innebära att barnet är så stabilt utan det kan vara så att det saknas IVA-platser eller tider för operation.

Många är det som vet att när barnet blir sämre då är det dags för sjukvården att agera. Men när det blir det vet man inte. Detta är för många hjärtebarnsfamiljer en vardag, att leva här och nu och försöka att inte fundera på sen alltför mycket...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar