Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

fredag 27 februari 2015

Sista berättelsen ut för februari är om 7,5-åriga Jonathan från Limhamn som föddes med HLHS.

Våra barn behöver oss, vi föräldrar blir deras förkämpar. Detta gäller oavsett om våra barn är friska eller sjuka. Vi tolkar deras behov och vi talar för dem när de inte har en egen röst. Vi går de där extra milen för att ordna så att våra barn har allt de behöver och lite till. Vi är deras röda tråd, vår kärlek, tid och omsorg är vad som håller ihop deras liv.

Många är de föräldrar som offrar allt och lite till för sitt barns välbefinnande. Gränser suddas snabbt ut för vad som är normalt, vad som är det lilla extra och vad som är en alldeles för tung arbetsbörda. Vi föräldrar gör detta för våra barn är allt - mår barnen inte bra då mår vi föräldrar inte bra. Men frågan är vem som tar hand om oss föräldrar när vi inte längre orkar stångas med fyrkantiga system, långdragna matningar och allt det där andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar