Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

söndag 22 februari 2015


Idag träffade vi en liten kille som precis påbörjat sin resa och imorgon träffar vi 19-åriga Jennifer med samma hjärtmissbildning, aorta stenos.

Det är Jennifer som själv skrivit inlägget och
det har skrivits förut men det är spännande att ta del av dessa unga vuxnas egen beskrivning av sin vardag. Att få ta del av deras tankar och känsla av ansvar gentemot världen och detta att man ibland måste kompromissa med sina övertygelser.

Allt eftersom forskning och teknik möjliggör operation av mer komplexa hjärtfel så växer gruppen med vuxna som fötts med medfödda hjärtfel. Den gruppen brukar benämnas "GUCH".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar