Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

tisdag 24 februari 2015

I Kosta bor 3-åriga Shaiel och hennes familj. Hennes hjärtmissbildning - HLHS hittades redan då hon låg i mammas mage.

Att planera vardagen är inte alltid så lätt, som ni läsare kanske redan har konstaterat. Komplikationer kan tillstöta, saker kan ta längre tid än vad man trott och dessemellan så finns rutinkontroller, undersökningar mm.

Ibland känns det som att hela livet kretsar kring det sjuka barnet. Att se till att man är sitt barns röda tråd som håller ihop allt.

På något sätt existerar man i en bubbla, sjukhusbubblan och livet utanför glöms bort, eller sätts iallafall på vänt, jobb, eventuella husdjur, hem och hus och semester är bara något man kan drömma om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar