Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

tisdag 9 februari 2016

Vissa berättelser berör ens hjärta lite extra, sorgliga berättelser, berättelser om mod, om hopp, vanmakt och kanske litegrann av allt däremellan.

Kanske för att man så enkelt kan leva sig in i vissa förutsättningar, att genom någon annans ord känna steg genom en korridor, en lukt ur ett minne, en hand på en axel, ord man inte velat höra.

Inget hjärtebarns hjärta är det andra likt, ingen historia är densamma och ändå finns det nog en samhörighet i att känna igen sig i någon annans berättelse, att dela berättelsen om ett trasigt hjärta.

Imorgon kommer ni att få ta del av berättelsen om Deniz från Stockholm som för 2,5 år sedan föddes med truncus och ASD. Historien om en liten pojke där allt inte blev som det borde, men ändå så slår fortfarande ett litet hjärta här och nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar