Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

torsdag 11 februari 2016

Örebro nästa, imorgon delar 13-åriga Fanny med sig lite av hur hennes vardag och tankar ser ut. Henne mötte ni även förra året, och kan läsa mer om det här.

Jag hoppas att ni har haft en möjlighet att kika på årets kampanj från Hjärt-&lungfonden, #tusenhjärtan eller "Hjälp tusen barnhjärtan att slå". Ett passande namn då det är på ett ungefär så många barn som föds varje dag med hjärtfel.

1000 per år, ungefär 3 per dag, eller ett barn av 100, många siffror blir det och i statistiken syns inte alltid individen. En av anledningarna till att vi startade bloggen, för att visa upp våra barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar