Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

fredag 5 februari 2016

Det sägs att finns det hjärterum så finns det stjärterum, i år har vi fått förmånen att få in fler berättelser än vad februari har dagar. Förra året publicerades dessa berättelser efter februaris slut, i år kommer inte tiden riktigt att räcka till för detta. Vi har därför valt att när det finns flera barn från samma ort/stad kommer vi att publicera flera berättelser på den aktuella dagen.

Sjätte stoppet för bloggens del blir imorgon i Sundsvall.

Klockan 6 kommer vi att möta en 3-årig tjej, Thea som föddes med aorta coarction.

Klockan 12 fyller vi på med berättelsen om 9 månader gamla Hilding som opererats för transposition. Hans mamma Matilda bjuder även på en dikt om livet med ett hjärtebarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar