Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

onsdag 10 februari 2016

Den observante, och ja ni har varit några stycken :-), har märkt att berättelser inte publicerats kl6 och det under stundom sett lite tokigt och tomt ut i bloggen. Svaret på det är att berättelser fallit bort, andra har vi väntat på alltför länge och någon berättelse har tillkommit. I den röran har vissa inlägg fått fel publiceringstid eller dag då de stuvats om. Kan inte lova bot och bättring men kan lova att rätt historia så småningom kommer hitta fram.

Att få ett svårt sjukt barn, ställer livet på sin spets, att få ett barn vars lilla valnötsstora hjärta måste stannas och lagas, det är samtidigt så ofattbart och svårt att få ett grepp om. Många kan hålla ihop under de mest akuta faserna, allt fokus på barnet och det som ska göras. En del kan hålla ihop även långt efteråt. En del bekantar sig med den berömda väggen och andra har tur och hittar strategier för att släppa ut allt det där de annars måst bära själva och inom sig.

morgon träffar vi 2-åriga Fabian från Södertälje, här är en Länk till förra årets berättelse om Fabian. Berättelsen imorgon kommer till största delen att handla om Fabians mamma, hur hon hanterade stress och vad som hände sedan för henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar