Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

söndag 7 februari 2016

Vi fick förra året träffa syskonen Adrian och Bianca som har dilaterad kardiomyopati, klicka på länken om ni vill läsa det inlägget. Så vad har hänt för syskonen sen dess? Ett år äldre har de blivit såklart och de har även börjat på förskola. En händelse som kan kännas oöverstiglig för många hjärteföräldrar, många frågor och mycket planering kräver oftast en sådan start.

Att släppa lite kontroll som förälder till ett friskt barn och ha förtroende att någon annan ska kunna ta hand om barnet lika bra som man själv eller partnern, det kan vara svårt. Men att under lång tid kanske ha vårdat sitt barn, haft full kontroll över hur mycket mat som slunkit ner eller inte, sett till att medicinscheman följts. Då kan många tankar komma.

Det kan vara tankar som - kommer de att se mitt barn och kunna tolka signalerna? Hur kommer det att gå med medicinering och ibland specialkost/knappmatning mm. Kommer mitt barn kunna ta plats i en stor barngrupp? Hur kommer det att gå med orken? Kommer de andra barnen att ta hänsyn till och förstå att mitt barn inte är annorlunda utan att retas?

Sunne nästa för att höra om hur det gått för syskonen på förskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar