Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

lördag 6 februari 2016

Från Sundsvall beger vi oss ner till Gävle. Snart 2-åriga Nils som föddes med truncus bor här och imorgon får ni följa med honom på en av hans dagar.

Idag tänkte vi även passa på att tipsa lite om de fina hjärtebarnsarmbanden, förra året var de ganska nystartade och sedan dess har de samlat in många tusen kronor, faktiskt närmre en miljon till kampen mot medfödda hjärtfel. Tänk vilken kraft det finns i små initiativ som växer, blir större och skapar möjligheter.

Idag finns armbanden i många olika färger och kostar 100 kr inkl porto, där hela 90 kr går till arbetet att göra vardagen lite lättare för hjärtebarnen och deras familjer.

Här hittar ni hjärtebarnsarmbanden: www.hjartebarn.se/gavoshopwww.hjartebarn.se/gavoshop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar