Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

tisdag 23 februari 2016

Ibland kan man som förälder känna att hela världen utgör ett hot mot det lilla barnet, det finns så oändligt mycket farliga saker därute som potentiellt kan skada det lilla knytet. De flesta friska barn klarar av alla dessa "farligheter" tämligen bra, de kanske kommer i kontakt med något, men överlever, blir starkare. växer upp och blir stora.

För barn med lite extra något så kan de där vanliga barnsjukdomarna ställa till med stora problem, ibland kan de vara rent livshotande. Ni vet alla de där sjukdomarna som man säger att barn måste ta sig igenom de första åren för att stärka barnets immunförsvar. En del barn klarar dock inte ens att ta sig an dessa sjukdomar, eller kanske ens minsta snuva.

5-åriga Vilda från Kungsbacka är så infektionskänslig så hon kan dö av hosta. Något som ställer tillvaron på sin spets för Vilda och hennes familj. Hennes berättelse är en sådan där som berör hjärtat lite extra, för tänk om man kunde ge Vilda det kalaset med många små vänner, en stor väldig tårta och mycket skratt och bus. Läs mer imorgon så förstår ni kalasfunderingarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar