Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

måndag 15 februari 2016

När man hittar rätt då hittar man rätt, då finns det möjlighet för alla att få ta den plats de behöver - helt enkelt att komma till sin rätt. Det där att hitta aktivitet är ju inte alla gånger så lätt för barn med lite extra, då krävs det eldsjälar runtomkring, människor som vågar och vill och skapar utrymmet för dessa barn - så de kommer till sin rätt.

Om detta och att man som förälder är sitt barns bästa förkämpe handlar bland annat morgondagens inlägg om.

Att aldrig ge upp utan att alltid fortsätta att kämpa för sitt barn, att bara för att man får några bokstäver på ett papper eller diagnos innebär inte automatiskt att man får den hjälp man ska ha eller behöver. Sedan handlar det många gånger om att det är man själv som förälder som måste se till att få barnet till den plats där det ska få den hjälp, behandling mm som krävs.

Vi säger välkommen till Uddevalla där vi träffar 7-åriga Vincent. Här är en länk till förra årets berättelse om honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar