Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

söndag 14 februari 2016

I maj förra året träffade vi Ida från Munkedal, då hade Ida precis börjat förskoleklass och tröttheten hade börjat komma smygande med fler sjukhusbesök bland annat. Under året som gått har tillvaron sett lite annorlunda ut och det berättar mamma Mia om imorgon.

Att inte kunna planera tillvaron, att inte veta vad som är fel på ens barn, att kanske till slut faktiskt hoppas ATT läkarna hittar något bara för att man ska kunna få svar.

Ibland är det så för de barn som varit först ut med sina operationer, att läkarna vet kanske inte vad de ska göra, eller vad som påverkar vad i systemet. De kan gissa, de kan dra slutsatser utifrån de kunskaper och erfarenhet de har. Men de vet faktiskt inte alla gånger, de får gå på känn, vilket gör en del av behandlingar och operationer till experimentella. Samtidigt är det denna forskning och experiment som driver kunskap och erfarenhet framåt, så att fler barn kan opereras framgångsrikt med så få biverkningar och problem som möjligt efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar