Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

söndag 7 februari 2016

NILS FRÅN GÄVLE


 • Jag heter Nils
 • Jag föddes 26 februari 2014
 • Min familj består av två föräldrar, Janna och David, och världens bästa storasyster Astrid 5 år.
 • Jag bor i Hillevik utanför Gävle
 • Detta är vad jag gillar bäst: Spela spel på en telefon eller platta
 • Min favoritbok är vad som helst med Bamse
 • Favoritprogram på tv är för tillfället Labyrint
 • Favoritmat: Amerikanska pannkakor och pasta
 • Mitt favoritdjur: Tiger och Lejon
 • Mitt hjärtfel: Truncus Arteriosus
 • Här kan du läsa mer om oss http://tuffjanna.se


På morgonen tar jag min medicin som är utblandad i ett glas havredryck. Jag tål inte komjölk och inte
ägg heller för den delen.

07.30 Mamma lämnar oss på förskolan. Jag är på förskolan varje dag när mamma och pappa jobbar. Jag började i höstas och stortrivs. Just nu orkar jag vara där heldagar vilket är toppenroligt.

Vi är ute mycket och leker men nu när det har varit kallt har vi varit inne. Just idag är vi inne för att det är en vattenpöl på gården med vassa iskanter som inte passar oss på småbarnsavdelningen så bra.

Mamma och pappa tycker det är skönt att jag trivs så bra på föris. Att kunna lita på pedagogerna är viktigt och det gör vi verkligen. En dag när jag var lite för blågrå runt munnen så ringde dom direkt till mamma som kom och hämtade mig. Det är skönt att dom har koll på mig.

11.30-13.00 Sover som en stock på föris. Jag älskar att gå och lägga mig i sovrummet på min lilla
madrass.

16.00 Bästa stunden på dagen. Bästa stunden på alla dagar. Mamma eller pappa kommer och hämtar oss på föris. Jag springer allt jag kan och kastar mig i famnen på den som kommer, ser till att alla mina kompisar ser att det är dags för mig att åka hem.

16.30 Hemma och dags för mys! Fredagar betyder TV-middag och madrassbus.

Idag var det tacos. Efter maten är det busdags. Ibland har vi disco och ibland är det madrasslek. Idag blev det madrassen. Då övar vi på att stå på huvudet,
göra kullerbytta och hoppa och landa på rumpan.

19.30 Gääääsp. Jag kör full fart nästan hela dagen och orkar sällan vara vaken längre än så här. Då är det medicindags igen, ikväll fick jag den i äppeljuice istället för havredryck, så smaskigt! Medicinen ska göra så att det ska gå så lång tid som bara är möjligt till nästa gång jag behöver opereras.

Innan jag somnar får jag en varm mumsig flaska med välling och lite extra näring så att jag ska stå mig hela natten, vilket jag sällan gör utan vill gärna har nåt litet extra under natten också. Tack för att du läst om en av mina dagar.

God natt och sov gott!

Länk till Nils hjärtfel:
Truncus

1 kommentar:

 1. Det går även att sms:a och swisha till Hjärtebarnsfonden :)
  Sms: HJÄRTA till 72980, då bidrar du med 50 kronor till Hjärtebarnsfonden.
  Det går även att swisha valfritt belopp till 9005877.

  SvaraRadera