Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

måndag 8 februari 2016

Även imorgon får vi besöka en bekant från förra året, Elias från Knivsta. Vi lämnade familjen i "Vi lever här och nu", en fras jag tror många familjer med sjuka barn lever i eller iallafall har gått igenom.

Att inte våga hoppas, inte våga eller kunna planera, där emellanåt kallelser till sjukhus och andra vårdande instanser äter upp tiden. Att samtidigt försöka få in allt annat som ska hinnas med. Där och då är de där små ögonblicken, ibland minuter, ibland timmar, kanske även dagar och har man tur veckor, där man kan andas med barnet hos sig värdefullare än allting annat.

Här och nu är bra, det låter oss uppskatta allt vi har men tillvaron vill ofta att vi har någon form av planering eller löften om närvaro på olika ställen framöver, något som ibland kan krocka med "här och nu"-bubblan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar