Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

tisdag 2 februari 2016

Nästa stopp blir Norsjö i Västerbotten, vi får där följa en dag i 8-åriga Vincents liv. Han lever idag med ett så kallat enkammarhjärta.

En dag kan se så olika ut från barn till barn, det finns så mycket som kan påverka, syskon, var man bor, hur föräldrarna jobbar eller kanske inte arbetar just nu, om man går på förskola eller inte, ifall barnet går i skolan. All denna variation gäller givetvis för hjärtebarnen också, samt att deras hjärtfel kan påverka dem olika mycket.

Det gäller som förälder att hitta en balans för sina barn i sin tillvaro utifrån de förutsättningar som ges.

Måste sedan inflika ett litet WOW, 870 sidvyer i bloggen igår och över 400 besökare! Välkommen februari och hoppas att ni som hittat hut fortsätter att följa och läsa om våra stora och små barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar