Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

torsdag 1 februari 2018

LUDWIG FRÅN SURAHAMMAR


Vi fick veta på RUL att någonting inte stod helt rätt till med vår bebis hjärta. 

Några veckor senare fick vi träffa en läkare i Uppsala som kunde konstatera vilken typ av hjärtfel han hade och att förlossning och operation skulle ske i Göteborg.

Vi åkte ner till Göteborg i mitten av juli 2017 och han föddes sedan den 3 augusti

När han var fem dagar gammal, den 8 augusti var det dags för den stora operationen. Detta tog hela dagen och efter elva timmar fick vi samtalet om att allt hade gått bra. Nu väntade den långa läketiden! 

Vi fick vara kvar i Göteborg i fyra veckor innan han blev tillräckligt pigg för att åka hem. Vi bodde på Ronald mcdonald hus under tiden han vårdades på sjukhuset, världens bästa ställe alltså!! 

Idag är han fem månader och är som vilken bebis som helst, dock inte helt hel än. Dom har upptäckt att det är för trångt i ena klaffen till lungorna vilket betyder att vi åker på antingen en ballongsprägning eller en ny operation om några månader! 

Han är världens goaste, starkaste och gladaste kille! 

Vår lilla hjälte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar