Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

fredag 23 februari 2018

LEO FRÅN MÖRARP


Leo blir 9 år den 23 februari och har varit med om alldeles för mycket i sitt liv redan. Han är född med HLHS och TAPVD(hans lungvener mynnade inte i hjärtat som de ska). 

Han har gjort de tre operationer som behövs för att få en enkammarcirkulation och utvecklade därefter en väldigt ovanlig följdsjukdom som heter PLE(proteinförlorande enteropati). Han har även haft en sjukdom som kallas för chorea (danssjuka) som har gått tillbaka igen. 

För tillfället mår han ok i sitt hjärtfel efter att ha haft ett allvarligt skov i sin PLE på grund av hjärtsvikt, med sjukhusvistelse i nästan 2 månader som följd.


Trots allt detta är han alltid världens gladaste kille och han är världens bästa patient, lugn och genomsnäll. 
Trots allt han har gått igenom mår han alltid, enligt sig själv, "bra" och när han blir stor ska han bli polis eller chef för poliserna! 😉

Han är en sann gourmet trots att han började äta först efter två års ålder. Innan dess fick han mat via en knapp i magen. Nu är favoritmaten musslor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar