Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

fredag 2 februari 2018

JUNI FRÅN MARIESTAD


Juni  är en riktigt tuff tjej och överraskar de flesta läkare och sköterskor när hon är på alla möjliga olika undersökningar och aldrig blir ledsen eller rädd trotts det hon har varit med om. 
Juni är en riktig solstråle som älskar att bada. Juni har precis börjat inskolas på förskola och älskar att leka med andra barn och vi hoppas hennes immunförsvar ska klara av detta. 

Juni föddes med komplett AVSD, TGA, PDA. Hennes hjärtfel upptäcktes redan i magen i v.20 och då sa de att hennes hjärta skulle vara lätt att laga, men när hon väl kommit ut så sa de att det inte gick laga hennes hjärta som de hade tänkt, utan hon kommer få ett enkammarehjärta.

Vid första operationen drabbades Juni av en stroke och blev förlamad på vänster sida, detta har blivit bättre efter mediciner och träning och hon kämpar fortfarande. 

Juni slutade även att äta vid 2 månaders ålder och vi sondmatade henne i ca ett år sedan fick hon en knapp på magen. Hon började äta mer och mer efter ca 1år med knapp och idag äter hon helt genom munnen. Hon har fortfarande knappen kvar för mediciner och om hon blir sjuk och inte orkar äta så får hon tillägg i knappen. 

Juni har gått igenom två hjärtkateriseringar och två öppnabröst operationer och har numera ett enkammarehjärta, efter den sista operationen såg man att en klaff läcker och hon får gå på mediciner för att hjärtat ska orka med och vi håller tummarna för att hon inte ska behöva gå igenom en operation till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar