Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

torsdag 8 februari 2018

JOAKIM FRÅN NORSJÖ

I slutet av november 2015 fick Joakim ett rus i samband med att han skulle ut & leka i snön med lillasyster. Han kom in efter en kort stund  och sa att han hade vätskebrist. Svetten rann & han hade en skum färg i ansiktet. 

Ringde 1177 & fick order att ta oss så snabbt vi kunde till sjukstugan, hon skulla få ringa och förvarna att vi var på vög och att dom inte fick stänga för dagen.
När vi kom så blev vi mottagna av läkare/sköterskor. Joakim blev uppkopplad med ekg. Där å då fick vi beskedet att dom ser en avvikelse. Vi fick vänta tills läkaren fått tag på barnhjärta, fick beskedet att vi skulle hem och återkomma till sjukstugan dagen efter. Minimal sömn och många frågor.
Dagen efter går vi in på sjukstugan då dom öppnade, nytt ekg & samma avvikelse.

Ny kontakt med barnhjärta och vi fick en tid till dom i december. 
December den 15 fick vi tiden i ume.
Arbetsekg & ul för att bekräfta det läkaren på sjukstugan sett...Joakim har wpw syndrom. En extra landningsbana som gör att hjärtat rusar. Medecin nr 1 gav på tok för mycket biverkningar så en ny sattes ut.
Året som gått har inneburit en hel del ambulansturer till skellefte och 1 hos iva.
Medecinen har höjt 2 gånger men ger fortfarande inte den efekten som vi hoppades på. Joakim ska enligt hans vikt & längd ha 0.5 tabletter 1 gång om dagen, han har nu 1.5 om dagen.
Så den 31januari 2018 så flyger vi ner till Göteborg och en planerad operation på den nu 11-åriga Joakim.

Ett år av skräck, rädslan som håller kroppen i ett stenhårt grepp för att mobilen ska ringa och man måste kasta sej iväg till skolan el en kompis innan ambulansen kommer.
2018 kan bara bli bättre❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar