Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

lördag 10 februari 2018

MAJA FRÅN STOCKHOLM

Namn: Maja

Ålder: 4 år

Favoritfärg: orange

Favoritmat: ris, pizza och pasta

Gillar att: måla, dansa, lyssna på musik, läsa böcker

Ort: Stockholm

Hjärtfel: HLHS (samt två stroke)

Maja är vår krigare.. För fast allt hon har gått igenom så har hon alltid ett leende på läpparna! Hon är alltid glad och har alltid en positiv inställning.. Hon är en solstråle i vårt liv och en glädjespridare för alla som känner henne..

Livet kan vara lite bökig ibland men då är det bara att kämpa fram och med ett leende blir allting lättare!

Maja är född den 17 juni 2013 i Lund och har hjärtfelet HLHS (hypoplastisk vänsterkammar syndrom). 

Hon har genomgått 3 stora hjärtoperationer för att få en enkammarhjärta: första operationen när hon var 36 timmar gammal, andra när hon var 5 månader och sista en månad innan hon blev två år! 

Operationer har varit jobbiga, med komplikationer och kritiska tillstånd, men Maja har visat ett stort livsvilja från början!

Efter stora och sista operationen mådde Maja väldigt bra, hon började gå på förskolan och det kändes som att vi började leva ett vanligare liv. 

Men livet ville testa oss en gång till och efter 6 månader från operationen fick hon en stroke (hennes andra) med stor blödning. 

Allt gick jättefort och läget var akut och kritisk men Maja är en riktigt kämpe och överraskade oss denna gång med! Hon opererades akut och började återhämta sig!

Idag mår Maja mycket bra! Trots henner komplex hjärtfel, epilepsi och shunt i skallen som konsekvens av stroke och migrän går hon på föskola där hon har massa med kompisar och lever ett nästan vanligt liv! Känner man inte henne och hennes bakgrund så skulle man inte gissa allt hon har gått igenom!

Hon är en riktigt glädjespridare och får alltid personer runt omkring att skratta och må bra! 

Maja är alltid glad och har alltid någonting på gång, att sitta still är inte en av hennes bästa sidor!

När Maja blir stor vill hon bli brevbärare, läkare eller dansare, eller alltihop samtidigt! Och om hon sparar tillräckligt mycket med pengar vill hon bygga ett sjukhus med två ambulanser! Många drömmar har hon, men det är aldrig för många för ett riktigt hjälte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar