Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

måndag 26 februari 2018

THEO FRÅN LULEÅ

Theo är född med ASD, VSD, Aorta coarction, Öppenstående ductus, Liten/läckande mistralisklaff och fyller 4 år den 11 april.

Det var på BB man upptäckte blåsljud på hjärtat efter en normal graviditet och förlossning.
Därefter följde UL, EKG, Saturationskoller samt läkarkontroller. 
Vi hade ingen aning om att våran älskade lilla kille var så sjuk som han var då läkarna berömde att han stadigt ökade i vikt,
ända tills en överläkare från barnkardiologen i Göteborg ringde en onsdagskväll efter att ha fått se ett diskussionsunderlag som var skickat från vårt hemsjukhus. Idag är jag tacksam, han var en av dom som räddade Theo.
Jag kommer aldrig glömma hans panik i rösten när han meddelade att vi hade en timme på oss att packa och ta oss till vårt hemsjukhus. Därifrån väntade ambulansflyg ner till Göteborg och Drottning Silvias Barnsjukhus där Theo opererades akut i 5-6 timmar. Då var han drygt 3 veckor gammal. Läget var illa, hans hjärta var helt slut pga hjärtsvikt, han var full i vatten och läkarna berättade efteråt att de hade en hjärtlungmaskin redo om hans hjärta inte hade orkat.
Men vår lilla stålmannen klarade det och efter operationen väntade månader av återhämtning.
Han fick RS-viruset som blev ett stort bakslag och som han tyvärr besväras av än idag.
Därefter var vi ner till Göteborg ca 6 månader efter första operationen för en ny mindre operation där dom konstaterade att allt gick åt rätt håll. Han hade återhämtat sig bättre än förväntat.

Idag mår Theo bra. Han växer och växer och vi går på kontroller en gång per år vilket vi kommer få göra resten av livet.
Risken är att det blir trångt igen när han växer men i dagsläget mår han bra. 
Han är en liten kille med ett hjärta av guld som älskar allt med motorer!

Än en gång, ett stort tack till all personal på 323, Kirurgerna, Biva, Hjärtdagvården och Ronald Mcdonald hus, inte bara för att ni räddade våran Theo men också för att ni hjälpte oss igenom den värsta tiden i våra liv. Vi är er evigt tacksamma. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar