Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

fredag 16 februari 2018

LUDVIG FRÅN ARVIKA


 Ludvig föddes i Maj 2016 som ett ”friskt” barn. Han var dock inte riktigt nöjd som bebis. Grät mycket, amningen krånglade och han följde inte viktkurva. På 1-månaderskontrollen så hittade de ett blåsljud. Vid ytterligare kontroller i Karlstad så konstaterades att han hade hjärtfelet ”Aortastenos”. Han blev opererad i Göteborg på sin 3-månadersdag. På IVA kallade personalen honom för "livsnjutaren" med tanke på hur han sov med armarna. Vi fick lämna Göteborg efter endast 6 dagar.
Vi fick med oss hem en betydligt mer nöjd bebis som snabbt ökade i vikt.

 Ludvig ses idag som ett friskt barn som kommer att få gå på kontroller resten av livet. Det kommer antagligen behövas ytterligare en operation för Ludvig men vi hoppas att det ska dröja länge.

Ludvig är idag en glad  energisk kille som idag idag går på förskolan tillsammans med sina kamrater och hittar ständigt på nya upptåg. Han älskar att vara utomhus och pillar gärna på mamma, pappa och storebrors öron när han vill mysa. Han har oftast ett brett leende på läpparna och har nära till skratt och bus. Han har mer energi än de flesta jämnåriga. 

Vi är så tacksamma över den svenska sjukvården och andra instanser som hjälpt oss under vår resa. Inte minns Ronald McDolands hus som var ett otroligt bra stöd där vi kunde bo under vår vistelse i Göteborg. Så tacksamma att vi har vår spralliga grabb kvar hos oss och får följa honom genom livet. 💔➡️❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar