Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

måndag 5 februari 2018

ELYAS FRÅN HALLSTAHAMMAR

Hej ❤️


Här är Elyas , 4 år, från Hallstahammar. Han är född med ASD, VSD, tricuspidalisatresi och transposition. Elyas har två äldre systrar som avgudar sin lillebror. Han har opererats när han fyllde 10 månader (Glenn)och när han fyllde 3 år ( TCPC) i Göteborg. Sedan 2017 är han friskförklarad och har årliga ultraljudskontroller hos hjärtläkaren Peter J.


 Elyas älskar att springa fort, klättra högt och leka med bilar och lego. Han längtar tills sommarlovet för då ska vi flyga ner till värmen i Turkiet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar