Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

fredag 10 februari 2017

CHALOTTA och VICTOR FRÅN ASKIM

~Elliot, 1 år, Fallots missbildning~

Vi fick veta om Elliots hjärtfel när han var cirka 3 dagar gammal. Han och hans tvillingbror föddes i veckan 32 och vi fick bo på Neo på östra sjukhuset. 

Där gjordes ett hjärtultraljud på Elliot då de upptäckt ett blåsljud, senare samma dag fick vi träffa en av överläkarna från kardiologen. Han berättade att Elliot hade ett hjärtfel som hette Fallots missbildning, han hade alltså ett hål mellan kamrarna samt en förträngning mot lungpulsådern. 

Det kändes som vår värld föll samma, där satt vi på Neo som nyblivna föräldrar, det borde vart den lyckligaste tiden i vår liv. Men istället så pendlade vi mellan lycka och förtvivlan. Första dagarna blev det mycket oro och funderingar över hur vårt liv skulle bli nu med både tvillingar och ett hjärtbarn. 

Elliot opererades första gången när han var knappt 5 veckor och nu går vi och väntar på kallelsen till andra och förhoppningsvis sista operationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar