Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

måndag 27 februari 2017

ANTIGONA FRÅN TANUMSHEDE


~Melwin, 1 år, AVRNT~
Vi fick Melwin 160102 fullt frisk enligt BB.
Vi åkte hem lyckliga med en bebis som bara sov o åt lite 3:e barnet så vi uppmärksamma inte mkt utan trodde att allt va som det ska.

Efter 2 veckor så hade Melwin gått mkt ner i vikt orkade inte äta (vi bara amma ) så trodde att amningen tog tid att komma igång.

Så fel jag hade 😪 utav en spontant besök hos BVC så säger läkaren att vi måste åka snabbt t akuten hans hjärta slår lite snabb sa hon inget mer för att inte oroa oss.

När vi kommer till näl så möter upp oss läkare kopplar Melwin på EKG o det visar sig en puls på 287😌😭 jag o pappan hamnade i en chock men hade lungnet i oss.
De fick inte ner pulsen det tog lite tid till de hitta en medc som funka men den varade bara ngr timmar så slog han över , Melwin blev körd med ambulans i kuvös till östra utan oss det va hjärtskärande .

Vi åkte efter en timme efter ambulansen vi var helt förkrossade varför 😪 när vi kom fram så hade de fått ner pulsen o vi bodde där 5dagar Melwin på sjukhuset o vi på hotel och det var jobbigt eftersom jag ammade så jag pumpade var 3:e timme, men det gjorde jag mer än gärna bara min lille tog emot det❤️

Det han har kallas AVRNT alltså en elektroniskt signal som går i otakt snabbt men ska växa kort under året.

Nu efter ett år så går han på bromsmedicin eller det ska täcka hållet i skiljeväggen som inte syns på EKG eftersom det är nervtrådar. Vi har börjat trappa ner medicinen o tanken är att allt ska sättas ut tills i vår o växt bort, men man vet inte eller ser inte på EKG förrän all medicin plockas bort.

Han mår fint och har inte haft återfall o det är vi glada för.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar