Från hjärta till Hjärta – från Norr till

Visste du att det i Sverige föds ca 1000 barn varje år med hjärtfel. Det är 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste defekten jämfört med andra medfödda sjukdomar, 1 barn av 100 föds med hjärtfel och det ser likadant ut vart du än bor i världen.

Februari har utsetts till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". I denna blogg kommer ni under februari månad att få följa med på en resa genom Sverige, från hjärta till hjärta och träffa några hjärtebarn, som vill dela sin historia.

Välkomna till bloggen Från hjärta till Hjärta – från Norr till Söder!

tisdag 31 januari 2017

Välkommen februari

Februari är här,  månaden då vi uppmärksammar alla barnhjärtan lite extra.

Liksom tidigare år kommer ni under februari att få läsa berättelser från olika delar av Sverige under månaden. I år kommer en berättelse att presenteras varannan dag på ämnet "när vi fick veta om barnets hjärtfel". I år är det föräldrarnas berättelser om deras upplevelse och vad som hände då och berättelserna kommer därför att heta förälders namn + stad.

Välkomna in imorgon kl 6 till en berättelse från lite mitt i Sverige, Kristinehamn och vi kommer sedan hoppa kors och tvärs över vårt avlånga land.

------------------------------

Jag vill även tipsa om insamlingen den 14:e februari :-)

Den 14/2 är Alla hjärtebarns dag! 
Då swishar vi alla 14 kr till Hjärtebarnsfonden, 9005877

Varje år föds 1000 barn i Sverige med hjärtfel. Det är tre barn om dagen. Hjärtfel är den vanligaste defekten bland nyfödda i Sverige. Ändå är det många som inte vet något om hjärtebarnen. Vi vill lyfta den 14:e februari som Alla hjärtebarns dag. Åtminstone en dag om året förtjänar dessa kämpar att få stå i rampljuset. 

Så snälla hjälp till att sprida ordet om hjärtebarnen och 14-kronorsinsamlingen. Pengarna går till forskning så att ännu fler barnhjärtan ska få fortsätta slå och till att hjärtebarnen och deras familjer ska få en vanligare vardag. Alla kan vi göra något och tillsammans kan vi göra så himla mycket. Hjärtligt tack!

Här är Facebookevenemanget för insamlingen som du smidigt kan sprida till dina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar